Nu är vi klara för denna gången i Åland och en jätteintressant klubb att komma till.

Ja vi visste inte mycket om Ålands BMK innan vi kom hit. Det är första gången Mattias varit på Åland så det var mycket spännande att se vad de hade att bjuda på.

Mattias blev upphämtad vid färjan vid 18.00 tiden och redan 19.00 var det dags för första passet där vi inriktar oss på främre delan av banan. Vi tränar i 2 timmar och efter det blir det hem till hotellet och vara redo för kommande två dagar.
Vi tränar 2 pass på lördag och 2 på söndag varav passen på lördag är 3 timmar långa med ca 10-20min paus.
Vi var mellan 10-13 spelare under helgen som alla gjorde det extremt bra.
Man ser tydliga skillnader på möjligheterna som finns i de mindre klubbarna kontra de stora. Vi hade tillgång till 3 banor till skillnad på tex Stockholms klubbarna eller andra stora klubbar i Sverige som har tillgång till mellan 10-20 banor.
De stora skillnaderna är också möjligheten till tränare och träningstider. I de mindre städerna är det ofta svårt att få till det med träning då man slåss med andra idrotter som också vill öka sin träning. Badminton är en relativt liten sport i Sverige och hämnar ofta lägre ner i prioritet. Även när det gäller tränare. De mindre klubbarna har också ofta svårt att få bra tränare på plats, det blir ofta att några yngre spelare i klubben eller föräldrar får ta den rollen och risken är då om vi inte kan tekniken bra nog blir det fel redan från ung ålder.

Det är därför Mattias Borg på BorgSports erbjuder att åka ut till framförallt de mindre klubbarna för att hjälpa till så mycket han kan.

Eftersom det är första steget i det totalt tre olika steg låg allt fokus på racketteknik dvs vi hade mindre fokus på fötterna denna helg.

Är din klubb intresserad av en utbildnings/träningshelg?
Läs mer på: https://borgsports.se/for-klubbar/  
Eller kontakta oss på info@borgsports.se, 0706798907.