Utbildnings – och träningsläger för klubbar

Vill just eran klubb utvecklas och få möjligheten att träna med en utav de bästa i Sverige och utveckla både spelare och ledare över en helg? BorgSports erbjuder detta helt nya koncept i 3 steg under ledning av Mattias Borg.

Då Mattias själv tränat i ca 15års tid med Lian Ying Zhang som är tekniktränare för det danska landslaget är det helt och hållet den teknik och fotarbete vi jobbar efter.

BorgSports har startat ett helt nytt projekt under ledning av Mattias Borg där vi kommer åka runt till klubbar och erbjuda helgläger.
Vårat mål med detta projekt är att utbilda och leda både spelare och ledare under 2-3 dagar.
Då Mattias själv känner att han vill dela med sig av den kunskapen han har fått från bla Danmark, Landslagscentret  i Sverige, och erfarenheter från internationella tävlingar så som VM och EM och nå ut till klubbar som kanske inte alltid får möjligheten till en riktigt bra grund eller att ta ”nästa steg”.

Vårat mål under dessa dagar kommer vara att utveckla en förståelse inom badminton och vad det innebär att vara i toppen. Fokuset kommer också ligga på att vi från grunden går igenom hur vi kommer just dit.
Vi kommer också lägga ett oerhört stort fokus på träningen där vi gärna ser att tränarna i klubben deltar, frågar och utvecklas. Samt en 2-3 timmars tränarutbildning i form av en PowerPoint presentation.

Steg 1:
I det första steget lägger vi ett stort fokus på teknik med racket. Dvs vi lägger mindre fokus på fotarbete och hård träning.
Det är superviktigt i ung ålder att vi från grunden har en bra teknik med racket men framförallt hur tränarna ska lära ut det på bästa sätt. Ju äldre vi blir ju svårare är det att ändra tekniken både i fötter och med racket.
Just därför under denna helg (Fredag eftermiddag-söndag eftermiddag) lägger vi ett stort fokus på tekniken.

Steg 2:
I det andra steget kommer vi fortfarande ha fokus på tekniken med racket som i steg 1. Men vi lägger också ett större fokus på fotarbetstekniken i detta steg. Hur vi ska röra oss, varför och hur vi lär ut.
Här höjer vi även nivå på intensiteten i övningarna ett snäpp men fokuset ligger fortfarande kvar på tekniken med racket och tekniken med fotarbetet.

Steg 3:
I det sista steget höjer vi intensiteten ännu ett snäpp. Vi kommer gå igenom tekniken med racket och fötterna i en kortare version än i steg 1 och 2. Här sätter vi upp ett bra tempo i övningarna där det gäller för både spelare och ledare att vara aktiv och ha ett extremt bra fokus på tekniken i fötter och rack.
I denna sista del är målet att tränarna och spelarna ska ha fått en förståelse för hur vi rör oss, racketteknik, hur vi lär ut och varför.

Förslag på upplägg:
2 badmintonpass/dag, där Mattias också en eftermiddag/kväll gör en 2-3timmars tränarutbildning.

Max antal spelare bör vara 20st.
Ingen gräns på tränare.

Har din klubb ideér eller förslag på ett annat upplägg? Kanske vill ni slå ihop två klubbar och ta del av detta projekt?
Skicka gärna ett mail vid frågor och ideér.

Denna helg kan vara en bra start och utveckling där tanken är att utveckla och ge verktyg som både spelare och ledare kan ha nytta av det kommande åren.

Detta projekt är endast ett förslag. Man väljer själv om man vill köra ett eller flera steg. Hör gärna av er vid övriga önskemål.

Vill ni ta del av detta nya projekt?
Anmäler er direkt i anmälningsformuläret.
Vid övriga frågor, info@borgsports.se

Event: Utbildningsläger